Daging Bumbu Rujak
pittig gekruid rundvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr entrecote
1 eetl asem
200 ml water
100 ml runderbouillon
1/2 eetl palmsuiker
7 eetl kecap manis
3 jerut purut blaadjes
4 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
4 teentjes knoflook
7 rode lomboks
2 theel zout
3 theel trassi
4 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng het water met de asem. Verhit in een wok de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak dit rondom bruin in 5 minuten. Voeg dan het asemwater, de jerut purut, de palmsuiker, de bouillon en de kecap toe en laat het geheel zachtjes sudderen totdat de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lombok Keju - lomboks met kaas
- Udang Tumis Pedas - pittig gebakken garnalen
- Telor belado - eieren in pittige tomatensaus
- Tipat cantok - groenten met lontong in een pindasaus
- Suan La Tang - 酸辣汤 - hete en zurige soep
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
- Belut Lado Mudo - gebakken paling in een groene saus
- Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus
- Cumi Hitam Cabai Hijau - inktvis in een zwarte groene peper saus
- Sambal Goreng Daging - gehaktballetjes in een pittige romige saus met petai en erwten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...