Asinan Bogor
Zoetzuur van gemengde groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 wortelen
2 komkommers
2 zoete aardappelen
200 gr papaya
2 bengkwang (yam beans)
6 witte-koolbladeren
100 ml witte azijn
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
100 gr gedroogde garnalen
500 ml gekookt water
5 rode lomboks
100 gr suiker
Taburan:
garnering:
7 eetl vers gebakken vliespinda's
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de wortelen en de papaya julienne, de komkommer in plakjes, de kool in reepjes en de bengkwang en de aardappelen in blokjes. Week de garnalen voor 30 minuten in het water en laat het daarna uitlekken. Wrijf of maal de garnalen samen met de lomboks en de suiker fijn tot een pasta. Meng de paste met het weekwater, de azijn en het zout. Schep de groenten erdoor en laat dit 12 uur intrekken. Strooi de pinda's erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Apem Pisang - bananencakjes
- Sawi asin kuah bakar - gezouten kool met bakso en tahu
- Nasi Tanni - rijst met erwten
- Nasi Prinkit - rijst met kip
- Ayam Woku Manado - stoofpotje van kip uit Manado
- Karsigu 2 - geitenvlees met kokosmelk
- Jiàng Yóu Chǎo Fàn - 酱油炒饭 - Chinese basis nasi goreng
- Plecing Bayam - Spinazie met een pittige tomatensaus
- Annatto water
- Rempah - gebakken gekruide kokos
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...