gegrilde vis met cassavebladeren
Bahan-bahan:
ingrediënten:
450 gr red snapper
125 gr cassave bladeren of anders spinazie
2 serehstengels, gekneusd
450 ml kokosmelk
2 cm laos, gekneusd
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel zout of naar smaak
1/2 theel palmsuiker, geraspt
1 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Grill de vis langzaam boven een houtskoolvuurtje voor 10 minuten. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng de boemboe erdoor. Dan de sereh en de laos toevoegen en dit 5 minuten laten sudderen. Vervolgens de vis en de cassave bladeren toevoegen en het geheel 15 minuten langzaam laten koken.
ingrediënten:
450 gr red snapper
125 gr cassave bladeren of anders spinazie
2 serehstengels, gekneusd
450 ml kokosmelk
2 cm laos, gekneusd
Haluskan:
boemboe:
2 sjalotten
2 cm gember (jahe/djahé)
1/2 theel zout of naar smaak
1/2 theel palmsuiker, geraspt
1 cm kunyit (kurkuma)
Cara membuat:
bereiding;
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Grill de vis langzaam boven een houtskoolvuurtje voor 10 minuten. Verhit in een wok/wadjan de kokosmelk en meng de boemboe erdoor. Dan de sereh en de laos toevoegen en dit 5 minuten laten sudderen. Vervolgens de vis en de cassave bladeren toevoegen en het geheel 15 minuten langzaam laten koken.