Gekruide gedroogde visjes in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr gedroogde visjes (ikan teri)
6 sjalotten
5 rode lomboks
1 prei
1 klein bosje citroenbasilicum
1 limoen (sap)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
water
Cara membuat:
Bereiding:
Week de vis voor minimaal 2 uur in water. Snijd de sjalotten in dunne plakjes, ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes evenals de prei. Meng de uitgelekte visjes met de sjalotten, de lomboks, de prei, de basilicumblaadjes, het zout en het limoensap. Verdeel het mengsel in vier porties en verpak de porties in bananenblad. Zet de uiteinden dicht met de prikkers en stoom vervolgens de pakketjes in 20 minuten gaar.
ingrediënten:
200 gr gedroogde visjes (ikan teri)
6 sjalotten
5 rode lomboks
1 prei
1 klein bosje citroenbasilicum
1 limoen (sap)
zout naar smaak
bananenblad
houten prikkers
water
Cara membuat:
Bereiding:
Week de vis voor minimaal 2 uur in water. Snijd de sjalotten in dunne plakjes, ontpit de lomboks en snijd deze in dunne reepjes evenals de prei. Meng de uitgelekte visjes met de sjalotten, de lomboks, de prei, de basilicumblaadjes, het zout en het limoensap. Verdeel het mengsel in vier porties en verpak de porties in bananenblad. Zet de uiteinden dicht met de prikkers en stoom vervolgens de pakketjes in 20 minuten gaar.