Gulai Ikan Cabai Rawit
viscurry met rawits
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
750 gr visfilets (snapper/makreel)
2 eetl limoensap
1 theel zout
750 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 stukjes asam gelugor (gedroogde garcinia)
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
4 cm kunyit
1 theel zout
17 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de vis in met het zout en het limoensap. Verhit in een wok de kokosmelk en meng de boemboe erdoor en laat dit 3 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de vis toe met de asam en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen totdat de vis gaar is en de saus is ingedikt
Zoeken
Laatst gelezen
- Sapi Campur Malang - hachee uit Malang
- Udang bandung
- Udang Petai Balado - gebakken gekruide garnalen met peteh
- Sambal Goreng Gasang - rundvlees in een zeer pittige rode peper saus
- Maeun gyeranjjim - pittige eieren (banchan)
- Kue Lumpur - cakejes
- Kluey Cheuam - bananen met kokossaus
- Pais Suung - gestoomde geroosterde gekruide oesterzwammen
- Tumis Kangkung 2 - gekruide spinazie
- Kluban Bothok - gestoofde gemengde groenten met gekruide kokos
Recente Reacties
Babi ketjap
2 weeks agoDit smaakt geweldig. Wat ik het meest bijzondere vind aan dit recept is dat er geen zout aan te ...Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
1 month agoWat een top recept, echt heerlijk. Dikke 10 verdient 👍Birmakip
1 month agoHeel goed ik ga er heel veel mee doen superRendang Padang - gekruid rundvlees
1 month agoBeste Maggy, je kunt dit zeker ook met tahoe of tempeh maken (vegan versie). Doe het dan als volgt: bereid ...Rendang Padang - gekruid rundvlees
2 months agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...