Gulai Ikan Cabai Rawit
viscurry met rawits
Bahan-Bahan:
ingrediënten:
750 gr visfilets (snapper/makreel)
2 eetl limoensap
1 theel zout
750 ml santen cair (dunne kokosmelk)
2 stukjes asam gelugor (gedroogde garcinia)
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
4 cm kunyit
1 theel zout
17 rode lomboks
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Wrijf de vis in met het zout en het limoensap. Verhit in een wok de kokosmelk en meng de boemboe erdoor en laat dit 3 minuten zachtjes sudderen. Voeg dan de vis toe met de asam en laat dit zachtjes 10 minuten sudderen totdat de vis gaar is en de saus is ingedikt
Zoeken
Laatst gelezen
- Sapi Kari Palembang - gekruid rundergehakt
- Ayam Madu Sumbawa - gebakken kip met honing
- Timus Singkong - Rondo Royal - gefrituurde cassave met chocolade
- Asem-Asem Buncis (Surakarta) - gestoofde boontjes met rundvlees
- Daging Kari Tomat - rundvlees in een licht pittige kerrie-tomatensaus
- Mangut ikan - vis in gele kokosmelksaus
- Sambal Goreng Prentil - Gehaktballetjes en petehbonen in kruidige kokosmelksaus
- Bak Pao - gestoomde gevulde broodjes
- Khao Pad Namprik Pao Sai Kai - thaise gebakken rijst (nasi goreng) met kip
- Gai Wan Noon Rung - kip op een bedje van gember
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...