Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 schollen
6 eetl. asem
2 eetl water
12 eetl. ketjap manis
1 eetl. sambal brandal (zie recept)
olie ,
125 ml water
Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
1eetl. gula jawa (palmsuiker)
Cara membuat:
bereiding:
Bak de schollen bruin in wat olie en laat deze daarna uitlekken en afkoelen. Meng de asem met de eetlepels water en smeer hiermee de schollen in. Laat de asem 30 minuten intrekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit hierin de boemboe 3 minuten. Voeg dan het water en de ketjap toe en laat de saus 10 minuten sudderen. Giet vervolgens de saus over de vis.