logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ikan Asem Manis

Bahan-bahan:
ingrediënten:
4 schollen
6 eetl. asem
2 eetl water
12 eetl. ketjap manis
1 eetl. sambal brandal (zie recept)
olie ,
125 ml water

Haluskan:
boemboe:
5 sjalotten
5 teentjes knoflook
5 cm gember (jahe/djahé)
1eetl. gula jawa (palmsuiker)

Cara membuat:
bereiding:
Bak de schollen bruin in wat olie en laat deze daarna uitlekken en afkoelen. Meng de asem met de eetlepels water en smeer hiermee de schollen in. Laat de asem 30 minuten intrekken.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan 2 eetl olie en fruit hierin de boemboe 3 minuten. Voeg dan het water en de ketjap toe en laat de saus 10 minuten sudderen. Giet vervolgens de saus over de vis.

Add comment

Submit

who is online

We have 67 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421963