Bahan-bahan:
Ingrediënten:
4 stukken kabeljauw
2 cm kunyit (kurkuma)
2 teentjes knoflook
2 eetl.olie
3 sjalotten
6 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
2 eetl.azijn
zout naar smaak
1 eetl water
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de kunyit fijn tot een pasta en meng dit met het water. Wrijf hiermee de vis in. Rasp de gember en snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de lomboks in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis aan beide zijden goudbruin en schep deze daarna uit de pan. Fruit in de overgebleven olie de knoflook, de sjalotten, de gember en de lomboks voor 1 minuten en voeg dan de vis weer toe en stoof dit samen met het toevoegde zout voor 5 minuten. Laat het vervolgens 90 minuten rusten voor het serveren zodat alle kruiden goed kunnen intrekken.