logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ikan Cuka 3

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
4 stukken kabeljauw
2 cm kunyit (kurkuma)
2 teentjes knoflook
2 eetl.olie
3 sjalotten
6 cm gember (jahe/djahé)
2 rode lomboks
2 eetl.azijn
zout naar smaak
1 eetl water

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf de kunyit fijn tot een pasta en meng dit met het water. Wrijf hiermee de vis in. Rasp de gember en snijd de knoflook en de sjalotten in dunne plakjes. Snijd de lomboks in reepjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de vis aan beide zijden goudbruin en schep deze daarna uit de pan. Fruit in de overgebleven olie de knoflook, de sjalotten, de gember en de lomboks voor 1 minuten en voeg dan de vis weer toe en stoof dit samen met het toevoegde zout voor 5 minuten. Laat het vervolgens 90 minuten rusten voor het serveren zodat alle kruiden goed kunnen intrekken.

Add comment

Submit

who is online

We have 81 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402193