Bahan-bahan:
ingrediënten:
3 eetl. olie
1 eetl. gula jawa (palmsuiker)
zout naar smaak
250 gr. grote garnalen,
1 limoen
3 tomaten
3 salamblaadjes
400 ml kokosmelk
haluskan;
boemboe:
4 sjalotten
2 theel. ketumbar
2 eetl. asem
1 theel. jinten
3 cm laos
4 rode lomboks
5 teentjes knoflook
1 theel. trassi
Cara membuat:
Bereiding:
Rasp de schil van de limoen. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de tomaten in partjes en maak de garnalen schoon en pel deze. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten samen met het zout en de suiker. dan de garnalen, de limoenrasp en de tomaten toevoegen en dit nog 4 minuten doorbakken. Vervolgens de asem, de salam en de kokosmelk toevoegen en dit zachtjes gaar laten stoven voor 10 minuten.