logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Gule Belacan
Garnalen en petehbonen in een kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
15 tijgergarnalen
1 eetl. asem
3 eetl. water
5 eetl. olie
100 gr petehbonen
1 theel, witte peper
2 theel, suiker
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
10 kemirinoten
3 theel trasi bakar
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks
10 rawits

Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de peteh, de garnalen, het zout, de suiker en de peper toe en bak dit alles 5 minuten. Dan de kokosmelk en het asemwater toevoegen en het geheel nog 5 minuten zachtjes laten stoven.

Add comment

Submit

who is online

We have 144 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157864