Garnalen en petehbonen in een kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
15 tijgergarnalen
1 eetl. asem
3 eetl. water
5 eetl. olie
100 gr petehbonen
1 theel, witte peper
2 theel, suiker
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
10 kemirinoten
3 theel trasi bakar
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks
10 rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de peteh, de garnalen, het zout, de suiker en de peper toe en bak dit alles 5 minuten. Dan de kokosmelk en het asemwater toevoegen en het geheel nog 5 minuten zachtjes laten stoven.
ingrediënten:
15 tijgergarnalen
1 eetl. asem
3 eetl. water
5 eetl. olie
100 gr petehbonen
1 theel, witte peper
2 theel, suiker
200 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
10 kemirinoten
3 theel trasi bakar
6 sjalotten
6 teentjes knoflook
4 rode lomboks
10 rawits
Cara membuat:
Bereiding:
Meng de asem met het water. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 3 minuten. Voeg dan de peteh, de garnalen, het zout, de suiker en de peper toe en bak dit alles 5 minuten. Dan de kokosmelk en het asemwater toevoegen en het geheel nog 5 minuten zachtjes laten stoven.