logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Otak-otak udang
Garnalen met kokos in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
150 gr kokos
3 lente-uitjes, fijngesneden
1 ei,
zout naar smaak
santen kepala van 1 kokosnoot (zie nieuwsberichten)
bananenblad
houten prikkers

Haluskan:
boemboe
5 kemirinootjes
1 theel suiker
1 theel witte peper
4 cm gember (jahe/djahé)

Cara membuat:
bereiding:
Pel eerst de garnalen en snijd deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster de kokos in een pan zonder olie goudbruin en wrijf of maal het daarna fijn. Meng dan de kokos, de boemboe, de lenteuitjes, de garnalen, het geklopte ei en het zout door elkaar.
Schep 3 eetl van het mengsel in een stuk bananenblad en schep daar 1 eetl santen op. Vouw het blad dicht en zet het vast met de prikkers. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Stoom daarna de pakketjes gaar in een stoompan (20-25 min)

Add comment

Submit

who is online

We have 95 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158080