Garnalen met kokos in bananenblad
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr garnalen
150 gr kokos
3 lente-uitjes, fijngesneden
1 ei,
zout naar smaak
santen kepala van 1 kokosnoot (zie nieuwsberichten)
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe
5 kemirinootjes
1 theel suiker
1 theel witte peper
4 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Pel eerst de garnalen en snijd deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster de kokos in een pan zonder olie goudbruin en wrijf of maal het daarna fijn. Meng dan de kokos, de boemboe, de lenteuitjes, de garnalen, het geklopte ei en het zout door elkaar.
Schep 3 eetl van het mengsel in een stuk bananenblad en schep daar 1 eetl santen op. Vouw het blad dicht en zet het vast met de prikkers. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Stoom daarna de pakketjes gaar in een stoompan (20-25 min)
ingrediënten:
250 gr garnalen
150 gr kokos
3 lente-uitjes, fijngesneden
1 ei,
zout naar smaak
santen kepala van 1 kokosnoot (zie nieuwsberichten)
bananenblad
houten prikkers
Haluskan:
boemboe
5 kemirinootjes
1 theel suiker
1 theel witte peper
4 cm gember (jahe/djahé)
Cara membuat:
bereiding:
Pel eerst de garnalen en snijd deze daarna fijn. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Rooster de kokos in een pan zonder olie goudbruin en wrijf of maal het daarna fijn. Meng dan de kokos, de boemboe, de lenteuitjes, de garnalen, het geklopte ei en het zout door elkaar.
Schep 3 eetl van het mengsel in een stuk bananenblad en schep daar 1 eetl santen op. Vouw het blad dicht en zet het vast met de prikkers. Herhaal dit totdat het mengsel op is. Stoom daarna de pakketjes gaar in een stoompan (20-25 min)