logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Udang Bandung
garnalen met groenten
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
300 gr. gekookte noorse garnalen
75 gr. taugé
1 eetl. citroensap
1 serehstengel, gekneusd
2 eetl. olie
2 theel. aardappelmeel
3 eetl water
2 sjalotten
1 prei
2 teentjs knoflook
1 theel. ketjap manis
1 rode lombok
zout naar smaak
1 kleine bloemkool
1/2 theel zwarte peper
1/2 theel. gula jawa.
300 ml water

Cara membuat:
Bereiding:
Maak een marinade van het citroensap, het zout en de peper en marineer de garnelen tenminste 25 minuten. Snijd ondertussen de sjalotten en de knoflook fijn en de bloemkool in klein roosjes. Snijd de prei in zeer dunne ringen en de ontpitte lombok in dunne reepjes. Meng de aardappelmeel met de eetlepels water tot een papje. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de sjalotten en de knoflook goudbruin. Voeg dan de lombok, de gula jawa en de bloemkool toe en bak dit 3 minuten. Dan het water en de sereh toevoegen en het geheel nog 5 minuten laten stoven. De ketjap en het papje toevoegen en als dit kookt dan de prei en de tauge toevoegen. Verwijder de sereh en meng de garnalen erdoor en laat alles gaar stoven. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 100 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44401984