Udang Berani Pedas
pittige garnalen met peteh bonen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
750 gr garnalen
1 tahu
40 petai/peteh bonen
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
7 rode lomboks
3 eetl kecap manis
2 tomaten
3 salam blad
1 theel zout
1 theel palmsuiker
olie
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de tahu in blokjes. Verhit in een pan de olie en bak de tahu goudbruin en zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook fijn. Hak de lomboks fijn. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en bak de garnalen totdat deze van kleur veranderen en zet apart.
Verhit in een pan 4 eetl olie en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Cvoeg dan de lomboks, de tomaten, de salam, het zout, de kecap en de palmsuiker toe en bak het geheel zacht.
Dan de garnalen, de petai en de tahu toevoegen en meng goed en bak het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Lalap aru - Salade van mungbonen
- Cah Hati Babi - kruidig gebakken lever
- Bubur Manado (tinutuan) - Rijstepap met groenten
- Smoor Jawa - Javaanse gestoofde runderlappen
- Soto ayam lagi
- Khrung Keng Phet Deng - Rode currypasta
- Pa Pad Porng Kar Ree - vis en celery curry
- Tumis Buncis - gestoofde sperziebonen
- Seulincah - gekruide vruchtensalade
- Kluay Namuan - bananen in zoete kokosmelk
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...