logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Udang bandung
garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 g grote Noorse gepelde garnalen
2 sjalotten, kleingesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
3 cm laos
3 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
1 Lombok (Spaanse peper) kleingesneden
1 eetl ketjap manis
2 eetl tomatenpuree
250 ml bouillon
5 petehbonen, kleingesneden
1 eetl olie
1/8 blok santen

Cara membuat:
bereiding:
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten 2 minuten. Voeg dan de knoflook, de laos, de gember, de sereh en fruit dit. Voeg vervolgens de petehbonen en de lombok toe. Schep er de ketjap en de tomatenpuree er doorheen. Dan de bouillon en de garnalen toevoegen en breng het geheel aan de kook. Neem de wok/wadjan van het vuur en los de santen al roerend in het gerecht op.

Add comment

Submit

who is online

We have 102 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157843