garnalen
Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 g grote Noorse gepelde garnalen
2 sjalotten, kleingesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
3 cm laos
3 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
1 Lombok (Spaanse peper) kleingesneden
1 eetl ketjap manis
2 eetl tomatenpuree
250 ml bouillon
5 petehbonen, kleingesneden
1 eetl olie
1/8 blok santen
Cara membuat:
bereiding:
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten 2 minuten. Voeg dan de knoflook, de laos, de gember, de sereh en fruit dit. Voeg vervolgens de petehbonen en de lombok toe. Schep er de ketjap en de tomatenpuree er doorheen. Dan de bouillon en de garnalen toevoegen en breng het geheel aan de kook. Neem de wok/wadjan van het vuur en los de santen al roerend in het gerecht op.
ingrediënten:
300 g grote Noorse gepelde garnalen
2 sjalotten, kleingesneden
2 teentjes knoflook, uitgeperst
3 cm laos
3 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
1 Lombok (Spaanse peper) kleingesneden
1 eetl ketjap manis
2 eetl tomatenpuree
250 ml bouillon
5 petehbonen, kleingesneden
1 eetl olie
1/8 blok santen
Cara membuat:
bereiding:
Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit hierin de sjalotten 2 minuten. Voeg dan de knoflook, de laos, de gember, de sereh en fruit dit. Voeg vervolgens de petehbonen en de lombok toe. Schep er de ketjap en de tomatenpuree er doorheen. Dan de bouillon en de garnalen toevoegen en breng het geheel aan de kook. Neem de wok/wadjan van het vuur en los de santen al roerend in het gerecht op.