logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Udang petai balado
Garnalen en petenbonen in sambalsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
950 gr garnalen (tijger garnalen)
1 eetl zout
olie
200 gr petehbonen

Haluskan;
boemboe:
6 sjalotjes
4 rode lomboks
14 rawits,
3 tomaatjes

Cara membuat:
Bereiding:
Pel de garnalen maar laat de staarten zitten en verwijder het zwarte darmkanaal. Marineer de garnalen daarna met het zout. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de garnalen voor 5 minuten en laat deze daarna uitlekken. Bak vervolgens in dezelfde olie de peteh voor 3 minuten. Verhit dan in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 5 minuten. Voeg dan de peteh en de garnalen toe en bak het geheel nog even voor 3 minuten. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 113 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148171