Ayam Tempra
Kip met gebakken uien en lomboks
Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1000 gr kip
2 uien
5 groene lomboks
5 rode lomboks
3 eetl olie
250 ml water
1 theel palmsuiker
2 eetl kecap manis
1 eetl limoensap
1/2 theel zout
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de kip in stukjes. Marineer de kip met 1 eetl kecap voor 5 minuten. Snijd de uien in ringen en de lomboks schuin. Verhit 1 eetl olie in een pan en bak de uien en de lomboks op hoog vuur voor 1 minuut en voeg dan de kecap toe en zet het weg.
Verhit in een wok 2 eetl olie en bak de kip voor 5 minuten. Voeg het water toe en laat het zachtjes voor 25 minuten sudderen totdat de kip gaar is. Dan het zout, de palmsuiker en het limoensap toevoegen en schep het om totdat het is opgelost.
Server de kip met de uien en lomboks erover geschept.