Gulai Kepala Ikan
curry van vissenkop
Bahan-bahan:
ingrediënten:
850 gr vissenkop
2 eetl geraste kokos
1 serehstengel
1 pandan blad
750 ml santen
5 belimbing
10 salam blad
1 limoen (sap)
1 theel zout
3 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
11 gedroogde rode lomboks
3 cm kunyit
3 cm jahe
7 sjalotten
4 teentjes knoflook
1 eetl ketumbar
1/2 theel jinten
1/4 theel anijs
1 theel peperkorrels
1 eetl gedroogde belimbing
Cara membuat:
bereiding:
Rooster de kokos lichtbruin droog in een koekenpan. Rooster de ketumbar, de jinten, de pepperkorrels en het anijszaad droog in een koekenpan. Wrijf de vissenkop in met het limoensap en het zout en laat dit 30 minuten intrekken. Snijd het daarna in grote stukken en wrijf deze in met de kokos. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd de belimbing in plakjes.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit de boemboe, de sereh en het pandan blad voor 3 minuten en voeg dan de santen toe. Vervolgens de vissenkop, de salam en de belimbing toevoegen en het geheel zachtjes laten sudderen totdat de vis gaar is en de olie is vrijgekomen.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Lapis palaro - gekruid rundvlees
- Soto Tangkar-vleessoep
- Gai Pao Prik Taang - kip met cashewnoten
- Dodol Kacang
- Dadar Bumbu
- Krupuk Ikan Palembang - Kroepoek gemaakt van visdeeg
- Bebotok Daging Anak Sapi - gevulde kool
- Bumbu kari jawa asli
- Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...