logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...

Botok Lamtoro Teri Asin
Gestoomd gekruid vis


Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1,5 kokosnoot, geraspt
100 gr ansjovis
150 gr lamtoro
3 groene lomboks
5 jeruk purut blaadjes
2 cm jahe
12 salam blaadjes
bananenblad
biteng

Haluskan:
Bumbu:
3 rode lomboks
5 rode uien
4 teentjes knoflook
3 cm kencur
1 theel trasi
2 theel palmsuiker
1 theel peper
2 theel zout

Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lomboks, de jahe en de jeruk purut in dunne reepjes. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Meng alle ingrediënten goed door elkaar en verdeel het in 12 porties. Leg op een stukje bananenblad een salam blad en een van de porties. Vouw het dicht als een pakketje en zet de uiteinden vast en stoom het vervolgens in 20 minuten gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 52 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422257