benodigdheden
500 gr kipfilet
100 gr cashew noten
200 gr champignons
100 gr lente-uitjes
1 ui
5 gedroogde jalapeno pepers
2 eetl. bloem
250 ml olie
1 eetl sesam olie
2 eetl oestersaus
1 eetl lichte sojasaus
1 theel gemalen peper
1 theel maïzena
bereiding:
Snijd de kipfilets in stukjes van 1,5x1,5cm. Marineer het vlees met de sojasaus, de gemalen peper, de sesamolie en bestuif het met de bloem. alles goed mengen en wegzetten voor 1 uur.
Snijd de gedroogde jalapeno pepers in dunne stukjes van ongeveer 2cm lengte. Bak deze stukjes kort op in olie totdat de kleur verandert in rood. De gebakken stukjes peper worden samen met de cashew noten gebruikt voor de garnering.
Maak de champignons, de ui en de lente-uitjes schoon en snijd deze in niet al te grote stukjes. Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en bak de kippenstukjes gaar. Leg de gebakken stukjes daarna apart op een bord.
Bak vervolgens de gesneden champignons, met de ui en de lente-uitjes en doe vervolgens de gebakken kip erbij. Breng het op smaak met de oestersaus. Los de maïzena op met een beetje water en voeg het bij de kippenstukjes. Roerbak het mengsel verder totdat alles goed is vermengd.
Garneer het gerecht met de gebakken jalapeno pepers en de cashew noten.
500 gr kipfilet
100 gr cashew noten
200 gr champignons
100 gr lente-uitjes
1 ui
5 gedroogde jalapeno pepers
2 eetl. bloem
250 ml olie
1 eetl sesam olie
2 eetl oestersaus
1 eetl lichte sojasaus
1 theel gemalen peper
1 theel maïzena
bereiding:
Snijd de kipfilets in stukjes van 1,5x1,5cm. Marineer het vlees met de sojasaus, de gemalen peper, de sesamolie en bestuif het met de bloem. alles goed mengen en wegzetten voor 1 uur.
Snijd de gedroogde jalapeno pepers in dunne stukjes van ongeveer 2cm lengte. Bak deze stukjes kort op in olie totdat de kleur verandert in rood. De gebakken stukjes peper worden samen met de cashew noten gebruikt voor de garnering.
Maak de champignons, de ui en de lente-uitjes schoon en snijd deze in niet al te grote stukjes. Verhit vervolgens in een wok/wadjan de olie en bak de kippenstukjes gaar. Leg de gebakken stukjes daarna apart op een bord.
Bak vervolgens de gesneden champignons, met de ui en de lente-uitjes en doe vervolgens de gebakken kip erbij. Breng het op smaak met de oestersaus. Los de maïzena op met een beetje water en voeg het bij de kippenstukjes. Roerbak het mengsel verder totdat alles goed is vermengd.
Garneer het gerecht met de gebakken jalapeno pepers en de cashew noten.