Kerang Rebung Saus Pedas
mosselen gekookt in pittige saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr venusschelpen / mosselen / kokkels
150 gr bamboescheuten
2 jeruk purut blaadjes
1 ui
1 tomaat
3 eetl saus tomat
1 eetl saus sambal
350 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 lenteui
1 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
2 rode rawits
3 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes, de ui fijn, de tomaat in kleine blokjes en de lenteui fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut, de ui en de tomaat voor 4 minuten. Voeg dan de mosselen/kokkels en de bambowscheuten toe en meng alles goed. Vervolgens de saus sambal, saus tomaat, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen gevolgd door de bouillon en meng alles goed. Kook het geheel zachtjes gaar en schep dan de lenteui erdoor en serveer.