logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Kerang Rebung Saus Pedas
mosselen gekookt in pittige saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr venusschelpen / mosselen / kokkels
150 gr bamboescheuten
2 jeruk purut blaadjes
1 ui
1 tomaat
3 eetl saus tomat
1 eetl saus sambal
350 ml kippenbouillon (zie recept)
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
1/2 theel peper
1 lenteui
1 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
2 rode lomboks
2 rode rawits
3 teentjes knoflook
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de bamboescheuten in dunne reepjes, de ui fijn, de tomaat in kleine blokjes en de lenteui fijn.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu met de jeruk purut, de ui en de tomaat voor 4 minuten. Voeg dan de mosselen/kokkels en de bambowscheuten toe en meng alles goed. Vervolgens de saus sambal, saus tomaat, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen gevolgd door de bouillon en meng alles goed. Kook het geheel zachtjes gaar en schep dan de lenteui erdoor en serveer.
 

Add comment

Submit

who is online

We have 71 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44157819