Sambal Goreng Pundang
pittig gebakken vis uit Kalimantan
Bahan-bahan:
ingrediënten:
150 gr ikan gabus asin / gezouten gedroogde vlezige vis
2 eetl asamwater
1 theel palmsuiker
olie
3 rode lomboks
5 sjalotjes
4 teentjes knoflook
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de lomboks, de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes. Snijd de vis in repen.
Verhit in een pan de olie en bak de repen vis bruin en krokant en zet apart. Bak in dezelde olie de sjalotjes en de knoflook voor 4 minuten. Voeg dan de vis, de palmsuiker en het asamwater toe en meng goed. Vervolgens de lomboks toevoegen en bak deze zacht. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ikan Cuka 2
- Madumongso - hongingzoete kroketjes van zwarte ketan
- Nasi Minyak - heel veel gekruide rijst
- Semur Daging Betawi - smoor van rundvlees uit Jakarta
- Bebotok Daging 2
- Cuko - Pempeksaus uit geboortestad Palembang
- Oblok-oblok
- Cah Jamur Tiram Caisim - roerbak van oesterzwammen met caisim
- Pangsit Goreng Udang - gebakken pangsit met garnalen
- Ansjovis bouillon 3 - met zeewier en aromatische groenten
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...