Ikan Mas Sambal Cobek
gebakken vis met een sambalsaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan mas / karper
2 limoen, sap
1 eetl zout
4 eetl bloem
olie
Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
7 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroosterd
10 rode lomboks
6 kemiri noten, geroosterd
3 cm jahe, geroosterd
200 ml dike kokosmelk (kental, van 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en kerf deze in. Wrijf de vis in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Speol daarna de vis af en dep het droog. Bestrooi de vis met de bloem. Verhit in een pan de olie en bak daarna de vis op middelhoog vuur gaar en bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta, minus de kokosmelk, het asamwater, het zout en de palmsuiker.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en breng aan de kook. Voeg dan het asamwater, het zout en de palmsuiker toe en roer totdat de saus is ingedikt. Schep de saus over de vis en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Babika Timor - snack van cassave en kokos uit Timor
- Sambal Kecap
- Ikan dudoh
- Ayam Bakar Padang - geroosterde gekruide kip
- Yook Nup Fun See - Su-un met varkensvlees
- Ayam Bumbu Cabai Hijau - gebakken kip in een groene peper saus
- Ikan Kecap Manis - vis in zoete kecap saus
- Kacang Bawang - Gebakken Knoflook-pinda's
- Pindang Kuning
- Ikan Goreng Kecap
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...