logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Ikan Mas Sambal Cobek
gebakken vis met een sambalsaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
2 ikan mas / karper
2 limoen, sap
1 eetl zout
4 eetl bloem
olie

Bahan sambal:
ingrediënten sambal:
7 sjalotjes, geroosterd
4 teentjes knoflook, geroosterd
10 rode lomboks
6 kemiri noten, geroosterd
3 cm jahe, geroosterd
200 ml dike kokosmelk (kental, van 1/2 kokosnoot)
1 eetl asamwater
1/2 theel zout
1 theel palmsuiker

Cara membuat:
bereiding:
Maak de vissen schoon en kerf deze in. Wrijf de vis in met het limoensap en het zout en laat dit tenminste 15 minuten intrekken. Speol daarna de vis af en dep het droog. Bestrooi de vis met de bloem. Verhit in een pan de olie en bak daarna de vis op middelhoog vuur gaar en bruin en zet apart.
Wrijf of maal de ingrediënten voor de sambal fijn tot een pasta, minus de kokosmelk, het asamwater, het zout en de palmsuiker.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de bumbu en breng aan de kook. Voeg dan het asamwater, het zout en de palmsuiker toe en roer totdat de saus is ingedikt. Schep de saus over de vis en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 29 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44147883