Ikan Mas Bumbu Kuning
gebakken karper met gekruide saus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr karper
150 ml santen asli
5 rode rawits
3 jeruk perut blaadjes
2 salam blaadjes
5 bosuitjes
1 limoen
1 theel azijn
1/2 theel zout
olie
Haluskan:
bumbu:
9 gedroogde lomboks
11 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 cm jahe
1 tomaat
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de vis in met het zout en het sap van de limoen en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis bruin en gaar en laat deze uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne reepjes.
Giet de olie af maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin de bumbu voor 5 minuten en voeg de jeruk purut, de salam, de santen en de bosuitjes toe en verhit het geheel totdat de saus begint te komen. Voeg dan de rawits, het zout en de azijn toe en laat de saus zachtjes indikken. Schenk de saus over de vis en server.