logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ikan Mas Bumbu Kuning 
gebakken karper met gekruide saus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr karper
150 ml santen asli
5 rode rawits
3 jeruk perut blaadjes
2 salam blaadjes
5 bosuitjes
1 limoen
1 theel azijn
1/2 theel zout
olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 gedroogde lomboks
11 sjalotjes
3 teentjes knoflook
3 cm kunyit
2 cm jahe
1 tomaat
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Wrijf de vis in met het zout en het sap van de limoen en laat dit 15 minuten intrekken. Verhit in een wok/wadjan de olie en bak de vis bruin en gaar en laat deze uitlekken. Snijd de bosuitjes in dunne reepjes. 
Giet de olie af maar laat 3 eetl olie achter. Fruit hierin de bumbu voor 5 minuten en voeg de jeruk purut, de salam, de santen en de bosuitjes toe en verhit het geheel totdat de saus begint te komen. Voeg dan de rawits, het zout en de azijn toe en laat de saus zachtjes indikken. Schenk de saus over de vis en server.

Add comment

Submit

who is online

We have 60 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402098