Bpeek kai mao daeng
dronken kippenvleugeltjes
Ingrediënten:
700 gr kippenvleugeltjes
1 eetl vissaus
16 teentjes knoflook
1 eetl zwarte peper
3 rode rawits
3 serai/sereh
4 eetl saus tomat (zie recept
4 eetl arrack
6 takjes koriander (met wortel)
Bereiding:
Snijd de knoflook en de rawits fijn. Snijd de serai fijn. Hak de koriander fijn. Meng de vissaus met de knoflook, de peper, de rawits, de serai, de saus tomat, de arrack en de koriander.
voeg dan de kippenvleugeltjes toe en meng goed en laat dit tenminste 12 uur marineren.
rooster daarna de kippenvleugeltjes boven een houtskoolvuurtje bruin en gaar. Lekker met een pittig dipsaus.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rendang Daging Sapi Padang - in kokosmelk gestoofd gekruid rundvlees uit Padang
- Yeongeun Jorim 연근 조림 - zoet gestoofde lotuswortel
- Yangbaechu Kimchi 양배추 - kimchi van groene kool
- Acar van groenten
- Telor asin - zoute eieren
- Santan Pusuk Pisang - Bananenbloem met zoute vis
- sambal goreng basah - rundvlees
- Tumis kacang panjang wortel - gestoofde kouseband met wortel
- Ayam Kacang Bukittingga - Kip met pinda's
- Udang Asem Pedas - Pittig garnalengerecht
Recente Reacties
Rendang Padang - gekruid rundvlees
1 week agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...Baro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
3 weeks agoga uit van verse bonen, anders de gedroogde bonen een tijdje wekenBaro-Baro - snack met mungbonen uit Bali
3 weeks agoZonder de kacang te weken of te drogen?Sayur Lodeh 2 - Sajoer lodeh
3 weeks agoI like to cook original recipes because I remember the taste of the original dish!Rendang - rendang van rundvlees
1 month agoAl jaren een favoriet hier. Als er visite komt is er altijd de vraag heb je nog Rendang gemaakt. Dit ...