Bluder Sageru
zoete cake met palmwijn
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr tarwemeel
500 ml sageru/saguweer/palmwijn
13 eieren
1/2 blikje gezoete gecondenseerde melk
50 gr melkpoeder
200 gr palmsuiker
250 ge boter
water
Cara membuat:
bereiding;
Klop de palmsuiker met de eiren op. Meng het meel met de palmwijn en kneed het. Voeg zoveel water toe dat het een homogeen deeg wordt. Meng vervolgens de melkpoeder, de boter en de gecondenseerde melk toe en kneed het. Dan het eiermengsel toevoegen en kneed het verder tot een homogeen deeg.
Vet een tulband in en voeg het deeg toe en laat het eerst 3 uur rijzen. Bak het daarna in een oven op 180gr gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Kalio Hati 2 - lever in kokosmelksaus
- Tahu Goling - tahu met tauge in saus
- Nua Pad Prik - pikante biefstuk
- Gkai Kamin - Gegrilde kip
- Sheng Jian Bao - 生煎包 - gebakken bao bun met varkensvlees
- Sapi Campur Malang - hachee uit Malang
- Tumis kacang panjang dan putren - gebakken en gestoofde kouseband met mais
- Pangsit Goreng Udang - gebakken pangsit met garnalen
- jjambbong - pittige rode bami soep
- Opor Daging - gestoofd rundvlees
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...