Kue Talam Kelapa
gestoomde kokos custard
Bahan-bahan;
ingrediënten:
3 eieren
400 ml santen asli (dikke kokesmelk)
5 eetl water
3 eetl palmsuiker
30 gr su'un (doorzichtige mie)
4 bananen
1 theel zout
Taburan:
garnering:
vanille ijs
Cara membuat:
bereiding;
Week de su'un voor 5 minuten in warm water. Laat het daarna goed uitlekken en hak het daarn in kleine stukjes. Klop de eieren op en meng hierdoor de santen, het water en de palmsuiker. Prak de bananen fijn en meng dit samen met de su ún door het mengsel. Giet het mengsel in een schaal en sluit deze af. Stoom het gerecht in 1 uur gaar. Serveer het met het ijs.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sambal kacang / katjang - sambal van pinda's
- Lapis palaro - gekruid rundvlees
- Soto Tangkar-vleessoep
- Gai Pao Prik Taang - kip met cashewnoten
- Dodol Kacang
- Dadar Bumbu
- Krupuk Ikan Palembang - Kroepoek gemaakt van visdeeg
- Bebotok Daging Anak Sapi - gevulde kool
- Bumbu kari jawa asli
- Ayam Lembaran - Kip in gekruide santen-saus
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...