geitenvlees met kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kg geitenvlees
1 serehstengel, gekneusd
3 kruidnagels
3 eetl. olie
4 salamblaadjes
1 kaneelstokje
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
2 theel. ketumbar
1,5 theel. jinten
1 theel. witte peper
5 kemirinootjes
4 cm gember (jahe/djahé)
3,5 cm laos
1 theel. trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Rooster vervolgens eerst droog in een pan de ketumbar, de peper en de jinten. Wrijf of maal dan de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees, de sereh, de salam, de kaneel, zout naar smaak en de kruidnagels toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.
ingrediënten:
1 kg geitenvlees
1 serehstengel, gekneusd
3 kruidnagels
3 eetl. olie
4 salamblaadjes
1 kaneelstokje
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
2 theel. ketumbar
1,5 theel. jinten
1 theel. witte peper
5 kemirinootjes
4 cm gember (jahe/djahé)
3,5 cm laos
1 theel. trasi bakar
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Rooster vervolgens eerst droog in een pan de ketumbar, de peper en de jinten. Wrijf of maal dan de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees, de sereh, de salam, de kaneel, zout naar smaak en de kruidnagels toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.