logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Karsigu 2
geitenvlees met kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kg geitenvlees
1 serehstengel, gekneusd
3 kruidnagels
3 eetl. olie
4 salamblaadjes
1 kaneelstokje
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
2 theel. ketumbar
1,5 theel. jinten
1 theel. witte peper
5 kemirinootjes
4 cm gember (jahe/djahé)
3,5 cm laos
1 theel. trasi bakar

Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in stukjes. Rooster vervolgens eerst droog in een pan de ketumbar, de peper en de jinten. Wrijf of maal dan de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 2 minuten. Voeg dan het vlees, de sereh, de salam, de kaneel, zout naar smaak en de kruidnagels toe en bak dit nog 4 minuten. Dan de dunne kokosmelk toevoegen en laat het geheel 30 minuten zachtjes sudderen. Vervolgens de dikke kokosmelk toevoegen en nog 15 minuten laten sudderen totdat het vlees gaar is en de saus is ingedikt.

Add comment

Submit

who is online

We have 56 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421950