Tongseng Kambing Yogyakarta
kruidig gestoofd lamsvlees
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geit (dij)
4 salam blad
2 cm jahe, geraspt
1000 ml water
1500 ml kokosmelk (van 1 1/2 kokosnoot)
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
100 gr kool
1 tomaat
5 rode rawits
3 eetl kecap manis
3 sjalotjes
3 theel zout
1/2 theel peper
2 lente-ui
2 eetl olie
Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten, geroosterd
2 cm jahe
1 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met 2 salam blad en de jahe en kook het vlees halfgaar. Snijd het vlees daarna in stukjes.
Snijd de kool in stukjes van 2 cm. Snijd de sjalotjes in dunne palkjes en de tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de salam, de laos, de serai en de rawits voor 6 minuten.
Voeg dan het vlees en de kecap toe en meng goed. Dan de kokosmelk toevoegen en brang het al roerend aan de kook. Voeg het zout, de peper, de kool, de lente-ui en de tomaat toe en kook het verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur Lodeh 3 - eenvoudige Sajoer lodeh
- Asinan Jakarta - ingelegde groenten uit Jakarta
- Ayam Bawang Kuah Gurih - geurige kip met ui
- Babi Kuah Sawi Asin - gestoofd varkensvlees met gezouten kool in bouillon
- Mu Pad Prick Gang Dang - varkensvlees met rode curry
- Semur Kerang Hijau - gekruide gestoofde mosselen
- Sayur Gudek 3 - sajoer met nangka
- Sate Asem-Asem Ayam - sate van kip met ananas
- Tumis Kangkung 2 - gekruide spinazie
- Pisang goreng - gebakken banaan
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...