logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Tongseng Kambing Yogyakarta
kruidig gestoofd lamsvlees

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr lamsvlees of geit (dij)
4 salam blad
2 cm jahe, geraspt
1000 ml water
1500 ml kokosmelk (van 1 1/2 kokosnoot)
2 cm lengkuas/laos
1 serai/sereh/citroengras
100 gr kool
1 tomaat
5 rode rawits
3 eetl kecap manis
3 sjalotjes
3 theel zout
1/2 theel peper
2 lente-ui
2 eetl olie

Haluskan:
bumbu:
7 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 kemiri noten, geroosterd
2 cm jahe
1 theel ketumbar

Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water samen met 2 salam blad en de jahe en kook het vlees halfgaar. Snijd het vlees daarna in stukjes.
Snijd de kool in stukjes van 2 cm. Snijd de sjalotjes in dunne palkjes en de tomaat in blokjes. Snijd de lente-ui in stukjes van 1 cm. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de olie en fruit de bumbu samen met de sjalotjes, de salam, de laos, de serai en de rawits voor 6 minuten.
Voeg dan het vlees en de kecap toe en meng goed. Dan de kokosmelk toevoegen en brang het al roerend aan de kook. Voeg het zout, de peper, de kool, de lente-ui en de tomaat toe en kook het verder gaar.

Add comment

Submit

who is online

We have 86 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158163