logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Nasi Jaha

Bahan-bahan:
Ingrediënten:
1 kg witte kleefrijst
525 ml dunne kokosmelk (santen cair)
3 theel, zout
525 ml dikke kokosmelk (santen asli)
3 eetl. olie
1 eetl. suiker
bamboekoker of aluminiumfolie
bananenbladeren
3 sjalotten

haluskan:
boeboe:
3 sjalotjes
3,5 cm gember (jahe/djahé)
1 serehstengel
3 pandan blad

Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrdiënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Meng de dunne kokosmelk met het zout. Meng de boemboe met de dikke kokosmelk. Snijd de sjalotten fijn en fruit deze in een wok/wadjan voor 3 minuten. Voeg de gefruite sjalotten met de suiker en de rijst bij de dikke kokosmelk en laat dit een uur staan.
Bekleed vervolgens de bambu aan de binnekant met de bananenbladeren. Schep 4 eetl rijst in de koker gevolgd door 4 eelt dunnen kokosmelk. Herhaal dit totdat de koker bijna vol is. Sluit af met bananenblad en rooster het gaar boven een houtskoolvuurtje (1-1,5 uur). Indien geen bambukoker voorradig is gebruik dan aluminiumfolie en vorm daar wel eerst een koker van samen met de bananenbladeren

Add comment

Submit

who is online

We have 108 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402219