logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Mi goreng Aceh
gebakken mie uit Atjeh

Bahan-bahan:
ingrediënten:
300 gr gekookte mie
1 kipfilet, gekookt en uitgeplozen
5 teentjes knoflook
3 sjalotjes
1 tomaat
50 gr tauge
75 gr kool
1 eetl kecap manis
1 theel zout
1/2 theel peper
1 theel palmsuiker
1/2 theel azijn
50 ml kippenbouillon (zie recept)
1 prei
3 eetl olie
 
Haluskan:
bumbu:
9 sjalotjes
5 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm kunyit
1 kardamon
1 theel jinten
 
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd de knoflook, de sjalotjes, de tomaat en de kool fijn en de prei in dunne rin gen.
Verhit in een wok de olie en fruit de bumbu met de knoflook en de sjalotjes voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat, de tauge en de kool toe en bak dit vrijwel gaar. Dan de mie, de kip, de kecap, het zout, de peper, de palmsuiker en de azijn toe. Vervolgens de bouillon toevoegen en alles zachtjes gaar stoven. Dan de prei erdoor scheppen.
Serveer met acar mentimun en emping
 

Add comment

Submit

who is online

We have 189 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402068