Omelet uit Padang
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 kippeneieren
4 eetl olie
1 theel gula jawa
2 eetl gehakte bieslook
2 rode lomboks
2 sjalotten
zout en peper naar smaak
3 eetl water
Tabuan;
garnering:
1/2 komkommer
2 tomaten
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lomboks en de sjalotten fijn en meng dit met de bieslook. Klop de eieren op met het water, de suiker en het zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak van de helft van het eiermengsel langzaam een omelet. Bestrooi dit gelijkmatig met de helft van de sjalottenmengsel. Bak dit zachtjes totdat de de bovenkant gestold is. De omelet omkeren en nog 1 minuut zachtjes bakken. Rol de omelet op en snijd deze schuin in repen van 5 cm. Herhaal dit met de andere helft van het mengsel. Garneer de omelet met de schijfjes tomaat en komkommer.
ingrediënten:
6 kippeneieren
4 eetl olie
1 theel gula jawa
2 eetl gehakte bieslook
2 rode lomboks
2 sjalotten
zout en peper naar smaak
3 eetl water
Tabuan;
garnering:
1/2 komkommer
2 tomaten
Cara membuat:
Bereiding:
Snijd de lomboks en de sjalotten fijn en meng dit met de bieslook. Klop de eieren op met het water, de suiker en het zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak van de helft van het eiermengsel langzaam een omelet. Bestrooi dit gelijkmatig met de helft van de sjalottenmengsel. Bak dit zachtjes totdat de de bovenkant gestold is. De omelet omkeren en nog 1 minuut zachtjes bakken. Rol de omelet op en snijd deze schuin in repen van 5 cm. Herhaal dit met de andere helft van het mengsel. Garneer de omelet met de schijfjes tomaat en komkommer.