logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Mi goreng sapi lada hitam
gebakken mie met ossenhaas in zwarte pepersaus

Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr bami
1/2 eetl oestersaus
1 eetl kecap manis
1/2 ui
4 teentjes knoflook
1 groene lombok
100 gr ossenhaas
150 gr broccoli
1 eetl oester saus
1 theel zout
2 theel zwarte peper
1/2 theel palmsuiker
1 lenteui
100 ml water
1 eetl olie
 
Taburan:
garnering:
2 eetl bawang goeren
 
Cara membuat:
bereiding:
Snijd het vlees in dunne plakjes, de lombok in reepjes, de broccoli in kleine roosje, de ui in reepjes, de lenteui in stukjes en hak de knoflook fijn. Marineer de bami met de oestersaus en de kecap. 
Verhit in een pan de olie en fruit de knoflook, de ui en de lombok voor 3 minuten. Voeg dan het vlees toe en bak deze voor 2 minuten. Dan de broccoli en het water toevoegen en meng alles goed en kook de broccoli zacht. Dan de bami, de oestersaus, het zout, de zwarte peper en de palmsuiker toevoegen en kook alles onder voortdurend roeren gaar Schep de lenteui erdoor. Bestrooi met de bawang goreng en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 95 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44421983