Bagea Gaya Baru
sago koeken
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr sago (+ water)
50 gr kenari noten, anders amandelen
1 eetl tapioca
2 eieren
1/2 theel zout
250 ml water
Cara membuat:
bereiding:
Week eerst de sago in water totdat de zure geur verdwenen is. Giet het daarna af. Wrijf of maal de kenari fijn tot een pasta.
Meng de sago met de kenari, de tapioca, het zout en het water tot een homogene massa. Verhit het mengsel in een pan en kook het totdat het indikt. Laat het daarna 10 minuten staan en voeg dan de eieren toe en breng het opnieuw aan de kook. Laat het daarna afkoelen.
Vorm van het mengsel daarna ovale platte ballen. Verhit een pan en bak het daarna droog en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Sayur ikan pedah - sajoer gezouten vis
- Tipat cantok - groenten met lontong in een pindasaus
- Mi Rebus Aceh (Aceh) - gele mie met groenten en vlees
- Pindang Telor Kecap - Eieren in zoetzure ketjapsaus
- Martabak - vleesgevulde deegpakketjes
- Sichuan Wontons Chiliolie - 红油抄手 - wontons gevuld met vlees in chiliolie
- Udang bandung
- Kang Khiew Wan Gai - groene kip curry (2pp)
- Yam ma muang - salade van groene mango's
- Mu Pad Khiew Wan Hor Pai - pasteitjes met varkensvlees
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...