Nasi Tomat (Aceh)
tomatenrijst
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rijst
250 gr tomaten (of zoveel naar smaak)
water
9 sjalotjes
6 teentjes knoflook
4 kruidnagels
2 stokjes kaneel
350 ml runderbouillon
1/4 nootmuskaat
2 foelie
3 eetl boter
Pelengkap:
complementair:
acar bawang
kerupuk
bawang goreng
Cara membuat:
bereiding:
Verhit in een pan het water en kook de tomaten zacht. Giet af en pureer de tomaten. Zet apart. Snijd de sjalotjes en de knoflook in dunne plakjes.
Verhit in een pan de boter en fruit de sjalotjes en de knoflook voor 5 minuten. Dan de kaneel, de nootmuskaat, de kruidnagels en de foelie toevoegen en meng goed.
Vervolgens de rijst, de bouillon en de tomaten toevoegen en breng het al roerend aan de kook. Kook totdat het vocht is geaborbeerd.
Stoom de rijst daarna verder gaar. Serveer de rijst met de pelengkap.
Zoeken
Laatst gelezen
- Ayam Bakar Rica - gekruide kip
- lumpia semarang - een beroemde loempia
- Sayur bening ketole - pompoen met spinazie
- Pindang Iga Palembang - ribbetjes uit Palembang
- Ayam Bakar Manis - zoet gebakken kip
- Ayam Setan - duivelse kip
- Ayam Bakar Kecap Taoco - gegrilde kecap kip
- Gung Che Num Pa - Rauwe garnalen met rawits
- Ayam Asem Garem
- Ayam Ati Buncis
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...