Nasi Tim Daging Cincang
gestoomde rijst met gehakt
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr gehakt
1/2 theel zout
1 theel peper
1 theel suiker
1 eetl kecap asin
1 eetl kecap manis
2 eetl water
1/2 theel sesame olie
1 eetl maizena
2 eetl olie
300 gr rijst
220 ml water
Haluskan:
boemboe:
1/4 theel jinten
1/4 theel ketumbar
1 cm jahe
1 cm kunyit
1 cm sereh
1 cm laos
Cara membuat:
bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit een pan het water. Voeg het zout en de rijst toe en kook dit half gaar. Meng de overige ingrediënten door het gehakt en stoom dit voor 10 minuten. Vul kopjes halfvol met de rijst en schep daar het vleesmengsel op. Stoom vervolgens de kopjes voor 30 minuten en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Hati Kemangi Cabai Hijau - lever met groene pepers en basilicum
- Mi goreng Aceh - gebakken mie uit Atjeh
- Lukis - Zwarte kleefrijst met kokos en palmsuiker
- Telur areh - gestoomd gekruid ei
- Domba Bakar - geroosterde lamskoteletten
- Asam Padeh Gadang - gestoofd gekruid rundvlees uit Padang
- Babi Asam Pedas - pittig varkensvlees in een tamarinde saus
- Masak hijau - Groene saus
- Sambal Goreng Pundang - pittig gebakken vis uit Kalimantan
- Sate hati bumbu gulai - gekruide sate van runder lever
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...