Pastel Goreng
indische pasteitjes
Bahan-bahan kulit:
ingrediënten deeg:
250 gr bloem
4 eetl boter
4 eetl water
1 theel zout
1 eetl olie
1 ei
Bahan-bahan isi:
ingrediënten vulling:
2 worteltjes
300 gr kipfilet
4 teentjes knoflook
1/2 theel zout
1 theel peper
25 gr su-un
2 eieren (hardgekookt)
2 eetl olie
water
Cara membuat:
bereiding:
Hak de knoflook en de kipfilet fijn. Week de su-un in water. Snijd of rasp de wortels julienne. Verhit in wok/wadjan de olie en fruit de knoflook voor 1 minuut. Voeg dan de kip, de wortels, de su-un, het zout en de pepper toe en bak het geheel zachtjes droog. Prak de eieren fijn en meng deze erdoor.
Meng de bloem met de boter, het ei en het zout en meng het water erdoor en kneed dit tot een deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten. Kneed er dan 1 eetl olie door. Rol het deeg daarna dun uit en steek er cirkel van 8cm uit. Schep een eetl van het mengsel op het deeg en vouw dit in een halve cirkel en druk de uiteinden dicht.
Verhit in een wok/wadjan olie en bak de pasteitjes goudbruin.
Zoeken
Laatst gelezen
- Terong bumbu padang - gebakken aubergine uit Padang
- Gebakken rijst met varkensvlees - 猪肉炒饭 - nasi goreng
- Ayam Bakar Kemiri - geroosterde kip met noten
- Ayam Kecap
- Saksang Taruntung - pittig gestoofd rundvlees met kokos
- Tumis Kangkung - roerbak van pittige kangkung
- Sayur kembang tahu segar - groentesoep met bloemkool en tahu
- Nasi Keboeli - kruidige rijst
- Rujak Serut - rujak van fijn genseden fruit
- Sambal Embe - sambal rawit uit Bali
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...