logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 3 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Base Saté
basis satésaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
500 gr rauwe pinda's
7 tenen knoflook
9 rawits
10 kencur
125 gr gule jawa/bali (palmsuiker)
2000 ml kokosmelk
4 eetl ketjap asin
1 eetl limoensap

Taburan:
garnering:
1 eetl bawang goreng (gebakken sjalotjes)

Cara membuat:
bereiding:

Wrijf of maal de voor 2 minuten gebakken pinda's met de knoflook, de rawits, de kencur en de gule jawa fijn tot een boemboe (pasta).
Verhit een wok/wadjan en schep de boemboe samen met de kokosmelk en de ketjap asin in de wok/wadjan. Zodra het geheel kookt het vuur temperen en laat dit nog een uur zachtjes onafgesloten sudderen.
Roer de saus regelmatig om, om aanbakken te voorkomen. voeg op het laatst de limoensap toe en bestooi de saus voor het opdienen met de bawang goreng.

Add comment

Submit

who is online

We have 106 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158204