Sambal Kaluku
sambal van kokos
Bahan-bahan;
ingrediënten:
200 gr jonge kokosnoot, lin lengte geraspt
75 gr gezouten ikan gabus, anders forel
11 rode cabai keriting (krullende cayennepeper)
3 teentjes knoflook
4 sjalotjes
2 stengels bleekselderij (klein)
5 jeruk purut blaadjes
1/2 theel zout
!/2 theel palmsuiker
Cara membuat:
bereiding:
Versnipper het visvlees. Snijd de keriting en de selderij fijn. Hak de jeruk purut blaadjes fijn. Wrijf of maal de sjalotjes en de knoflook fijn tot een pasta.
Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Verhit een pan en bak de ingrediënten op laag vuur goudbruin. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Gule Kepala Ikan Kakap - kruidig gestoofde vissenkoppen
- Iga Pedas Taoco - zoet en pittig gebakken rundvlees
- Belut belado - Gebakken paling
- Kerang Rebung Saus Pedas - mosselen gekookt in pittige saus
- Sayur asem sunda asli - gemengde groenten in zurige saus
- Be Sapi Base Manis - rundvlees in zoete saus
- Udang Sedap - tijgergarnalen in zoete marinade
- Dendeng Manis Kering - gebakken/geroosterd gedroogd rundvlees
- Basoh - vleesballetjes met saus
- Daging smoor - Gestoofd rundvlees
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...