Sayur Oyong Bersantan
vleugelkomkommer in gekruide kokosmelk
Bahan-bahan:
ingrediënten:
250 gr oyong/vleugelkomkommer
200 ml runderbouillon
500 ml dunne kokosmelk (cair)
2 salam blad
2 cm lengkuas/laos
1 wortel
1 bosje bayam/wilde spinazie
50 gr tauge
1 theel zout
1/2 theel palmsuiker
Haluskan:
bumbu:
3 sjalotjes
2 teentjes knoflook
1 cm kencur
1/2 theel ketumbar
Cara membuat:
bereiding:
Schil de oyong en snijd deze in dikke plakken. Snijd de wortel julienne. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta.
Verhit in een pan de bouillon samen met de kokosmelk, de bumbu, de salam en de laos en breng aan de kook. Voeg dan de oyong, wortel, de bayam, de tauge, het zout en de palmsuiker toe en kook het geheel verder gaar.
Zoeken
Laatst gelezen
- Tempeh goreng campur
- Babi Panggang - geroosterd plakjes vlees met in zoet-zure saus
- Babi guling - Geroosterd speenvarken
- Cincang - Gestoofd gekruid varkensvlees
- Daun labu jagung manis - pompoen blad met suikermais
- Sambal goreng kentang kering
- Dedek - Gesmoorde runderhaas
- Oseng Tahu Tempe Kecap - tahu en tempe in een kecap saus
- Kol Isi Berkuah - gevulde koolrolletjes
- Saksang Taruntung - pittig gestoofd rundvlees met kokos
Recente Reacties
Babi ketjap
2 weeks agoDit smaakt geweldig. Wat ik het meest bijzondere vind aan dit recept is dat er geen zout aan te ...Terung Goreng Saus Santan - gebakken aubergine met kokosmelk uit de Molukken
1 month agoWat een top recept, echt heerlijk. Dikke 10 verdient 👍Birmakip
1 month agoHeel goed ik ga er heel veel mee doen superRendang Padang - gekruid rundvlees
1 month agoBeste Maggy, je kunt dit zeker ook met tahoe of tempeh maken (vegan versie). Doe het dan als volgt: bereid ...Rendang Padang - gekruid rundvlees
2 months agoSorry als ik iemand tegen de borst stoot, maar kan dit ook met tofu of seitan. Kan echt helemaal geen ...