logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 1 hour ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 5 hours ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sayur oblok-oblok 2
 
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 aubergine
200 gr kouseband
200 gr witte kool
1/2 blok tempé
100 gr petehbonen
500 ml dunne kokosmelk (santen cair)
500 gr makreel
100 gr garnalen
175 gr spek
2 salam blaadjes

Haluskan:
boemboe:
3 rode lomboks
2 groene lomboks
3 teentjes knoflook
5 sjalotten
1 theel trassi
zout naar smaak

Bereiding:
Snijd de tempe in blokjes, de kouseband in stukjes, de kool in smalle reepjes en de aubergine in dunne plakjes. Snijd het spek in dobbelsteentjes en bak dit uit. Verhit in een pan de kokosmelk en voeg hier de groenten aan toe en kook deze zachtjes gaar. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta en voeg deze met de salam aan de groente toe, snijd de vis in stukjes en voeg deze met de garnalen en het spek toe aan de groente en stoof het geheel nog 5 minuten. Eventueel nog wat kokosmelk toevoegen.

Add comment

Submit

who is online

We have 95 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44149383