Kang Khiew Wan Gai
groene kip curry (2pp)
Ingrediënten:
4 kippenpoten
3 eetl groene curry pasta
200 ml kokosmelk
175 ml water
4 rode rawits
1 theel palmsuiker
1 eetl nam pla (vissaus)
6 kers tomaatjes
5 basilicum blaadjes
3 jerut purut / kaffir lime blaadjes
Bereiding:
Verhit in een wok de kokosmelk en meng hierdoor de curry pasta. Voeg dan de kip toe en roer voor 2 minuten. Voeg dan het water toe en laat het zachtjes sudderen voor 20 minuten. Dan het zout, de nam pla en de rawits toevoegen en nog 2 minuten sudderen. Meng de basilicum, de jerut purut en de tomaten erdoor en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Rujak petis 2
- Sate Bebek - sate van eend met sambal kecap
- Risolles 3
- Kalio buntut Padang - gestoofde ossenstaart
- Opor Lidah 2 - kalfstong
- Kalio Daging Padang - rundvlees in pittige kokosmelksaus
- Base be Pasih - boemboe voor visgerechten
- Kupat Tahu - ketupat met tahu in pindasaus
- Ayam Bakar Madu - geroosterde honing kip
- Tumis Katjang Pandjang - gestoofde kouseband
Recente Reacties
Cucur
2 days agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 days agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
3 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...