Sayur Nangka Kapau
gestoofde gekruide nangka met groenten
Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr jonge nangka, geschild
10 kousenband
6 koolbladeren
300 gr kikil/rundvlees, gekookt
2 theel zout
1500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
1 asam kandis
water
Haluskan:
bumbu:
10 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
2 theel zout
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nangka in stukjes vna 4x4x2cm. Verhit in een pan water en blancheer de nangka voor 2 minuten. Laat de nangka daarna uitlekken. Snijd de kousenband in stukjes van 10 cm en hak de koolbladeren grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de jeruk purut, het kunyit blad, de serai, het vlees en de bumbu en breng al roerend aan de kook.
Dan de asam kandis en de nangka toevoegen en kook totdat de nangka gaar is geworden. Vervolgens de kousenband en de kool toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Itik bebanam - Geroosterde eend
- Sambal Malakka
- Oseh-Oseh 2 - gehaktballetjes in saus
- Serutu Wayang - kleine loempia's
- Miang Kham
- Moo Waan - geglaceerd varkensvlees
- Mi goreng sapi lada hitam - gebakken mie met ossenhaas in zwarte pepersaus
- Tumis Terong Pipit - Roerbak van kleine aubergines met garnalen
- Tumis Kerang Hijau - gestoofde mosselen
- Hu Mu Palo - gesneden varkensoortjes
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...