logo

Recente Reacties

  • Sambal Miso

    dragon 6 days ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 2 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
     
  • Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui

    René 3 weeks ago
    Biefstuk werkt prima.
     
  • Ayam paniki - een wat hete kip

    Asiancook 2 months ago
    Valt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...
Sayur Nangka Kapau
gestoofde gekruide nangka met groenten

Bahan-bahan:
ingrediënten:
600 gr jonge nangka, geschild
10 kousenband
6 koolbladeren
300 gr kikil/rundvlees, gekookt
2 theel zout
1500 ml kokosmelk (van 1 kokosnoot)
1 kunyit blad
2 serai/sereh/citroengras
5 jeruk purut blaadjes
1 asam kandis
water

Haluskan:
bumbu:
10 sjalotjes
3 teentjes knoflook
4 rode lomboks
2 cm jahe
2 cm kunyit
1 theel ketumbar
2 theel zout

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de nangka in stukjes vna 4x4x2cm. Verhit in een pan water en blancheer de nangka voor 2 minuten. Laat de nangka daarna uitlekken. Snijd de kousenband in stukjes van 10 cm en hak de koolbladeren grof. Wrijf of maal de ingrediënten voor de bumbu fijn tot een pasta. Snijd het vlees in stukjes.
Verhit in een pan de kokosmelk samen met de jeruk purut, het kunyit blad, de serai, het vlees en de bumbu en breng al roerend aan de kook.
Dan de asam kandis en de nangka toevoegen en kook totdat de nangka gaar is geworden. Vervolgens de kousenband en de kool toevoegen en kook het verder gaar. Serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 58 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44148092