Ares
bananenboomstam in kokosmelksaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1000 gr bananenboomstam (ares)
1000 ml santen cair (dunne kokosmelk)
zout
5 eetl olie
Haluskan:
boemboe:
10 kemiri noten
3 theel trasi bakar
10 sjalotten
4 teentjes knoflook
3 rode lomboks
10 rode rawits
5 cm gember
4 cm kunyit
4 cm laos
3 cm kencur
Cara membuat:
bereiding:
Snijd de ares fijn en meng hierdoor het zout en kneed dit om het vocht eruit te drukken. Spoel daarna de ares goed en druk het vocht eruit. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe voor 5 minuten. Voeg daarna de ares toe en bak dit 3 minuten. Dan zout naar smaak en de kokosmelk toevoegen en het geheel zachtjes 30 minuten laten koken totdat de ares gaar is en de saus is ingedikt.
Zoeken
Laatst gelezen
- Semur Ayam Merica Hitam - smoor van kip met zwarte peper
- Tumisan Sayur - groenten met tahu
- zoet-zuur varkensvlees
- Getuk Lindri 2 - Cassave-kokos cake
- Sambal Goreng Lidah - kruidige tong met aardappel in pittige saus
- Kue Lumpur - cakejes
- Rempejek udang - rijstemeelkoekjes van garnalen
- Cap cay - groentengerecht
- Gulai Kepala Ikan - curry van vissenkop
- Rempeyek ikan teri - viskoekjes
Recente Reacties
Sambal Miso
6 days agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...Sapi Goreng Bawang - rundvlees met paprika en ui
3 weeks agoBiefstuk werkt prima.Ayam paniki - een wat hete kip
2 months agoValt mee, veel van de hitte verdwijnt bij het sudderen. Als 11 al veel is dan nooit een recept proberen ...