Groenten met koeienneus en pindasaus
Bahan-bahan:
ingrediënten:
200 gr koeienneus (anders varkenszwoerd)
1/4 komkommer
125 gr kousenband
125 gr kangkung
125 gr taugé
1 mango
3 eetl. olie
100 gr tempé
100 gr tahu/tofu
water
Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
2 teentje knoflook,
6 rawits
225 gr gebakken pinda 's
1 banaan
1 eetl. petis udang
1 theel, trasi bakar
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel, asem
zout naar smaak
100 ml water
Taburan:
garnering:
krupuk
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de koeieneus in voldoende water voor 1,5 uur totdat deze gaar geworden is. Ontvel de neus en snijd deze dan in plakjes. Snijd de tempé en tahu in plakjes, de kouseband in kleine stukjes en de kankung grof. Blancheer de groenten maar zorg ervoor dat deze beetgaar blijven. Snijd de mango en de komkommer in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de tempe en de tahu totdat deze goudbruin zijn. Laat de plakjes vervolgens uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus tot een glade saus en verdun deze met het water tot de gewenste dikte. Meng vervolgens alle groenten, tempe, tahu en de pindasaus doorelkaar en bestrooi het gerecht met de krupuk.
ingrediënten:
200 gr koeienneus (anders varkenszwoerd)
1/4 komkommer
125 gr kousenband
125 gr kangkung
125 gr taugé
1 mango
3 eetl. olie
100 gr tempé
100 gr tahu/tofu
water
Bahan-bahan pindasaus:
ingrediënten:
2 teentje knoflook,
6 rawits
225 gr gebakken pinda 's
1 banaan
1 eetl. petis udang
1 theel, trasi bakar
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel, asem
zout naar smaak
100 ml water
Taburan:
garnering:
krupuk
Cara membuat:
Bereiding:
Kook de koeieneus in voldoende water voor 1,5 uur totdat deze gaar geworden is. Ontvel de neus en snijd deze dan in plakjes. Snijd de tempé en tahu in plakjes, de kouseband in kleine stukjes en de kankung grof. Blancheer de groenten maar zorg ervoor dat deze beetgaar blijven. Snijd de mango en de komkommer in plakjes. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur de tempe en de tahu totdat deze goudbruin zijn. Laat de plakjes vervolgens uitlekken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de saus tot een glade saus en verdun deze met het water tot de gewenste dikte. Meng vervolgens alle groenten, tempe, tahu en de pindasaus doorelkaar en bestrooi het gerecht met de krupuk.