voor 2 personen
Bahan-bahan:
ingregiënten:
100 gr wortelen
100 gr aardappelen
100 gr boontjes
100 gr komkommer
100 gr taugé
100 gr groene kool
500 ml kokosmelk
3 eetl olie
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm kunjit
5 rode rawits
2 serehstengels
zout
peper
1 theel gula jawa
Cara membuat:
bereiding:
Snijd alle groenten in blokjes. Snijd dan de sjalotjes in schijfjes, de kunjit, de knoflook en rode rawits fijn. Meng als goed en wrijf of maal alles behalve de sjalotjes daarna tot een boemboe (pasta).
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de sjalot lichtbruin. Voeg dan de boeboe en de gekneusde sereh toe. Voeg vervolgens de groenten (begin met de hardste eerst) er aan toe en bak alles gedurende een paar minuten. Giet dan de kokosmelk langzaam erbij en laat alles koken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel gulajawa. Laat het geheel zachtjes verder stoven tot de groenten zacht zijn. Verwijder op het eind de sereh en dien op met nasi putih.
ingregiënten:
100 gr wortelen
100 gr aardappelen
100 gr boontjes
100 gr komkommer
100 gr taugé
100 gr groene kool
500 ml kokosmelk
3 eetl olie
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm kunjit
5 rode rawits
2 serehstengels
zout
peper
1 theel gula jawa
Cara membuat:
bereiding:
Snijd alle groenten in blokjes. Snijd dan de sjalotjes in schijfjes, de kunjit, de knoflook en rode rawits fijn. Meng als goed en wrijf of maal alles behalve de sjalotjes daarna tot een boemboe (pasta).
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de sjalot lichtbruin. Voeg dan de boeboe en de gekneusde sereh toe. Voeg vervolgens de groenten (begin met de hardste eerst) er aan toe en bak alles gedurende een paar minuten. Giet dan de kokosmelk langzaam erbij en laat alles koken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel gulajawa. Laat het geheel zachtjes verder stoven tot de groenten zacht zijn. Verwijder op het eind de sereh en dien op met nasi putih.