logo

Recente Reacties

  • Cucur

    dragon 2 days ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 days ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 1 week ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 1 week ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
     
  • Soto Ayam Purwakarta

    Janez 3 weeks ago
    Heerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...
Sambal goreng sayur
voor 2 personen
Bahan-bahan:
ingregiënten:
100 gr wortelen
100 gr aardappelen
100 gr boontjes
100 gr komkommer
100 gr taugé
100 gr groene kool
500 ml kokosmelk
3 eetl olie
5 sjalotjes
5 teentjes knoflook
1 cm kunjit
5 rode rawits
2 serehstengels
zout
peper
1 theel gula jawa

Cara membuat:
bereiding:
Snijd alle groenten in blokjes. Snijd dan de sjalotjes in schijfjes, de kunjit, de knoflook en rode rawits fijn. Meng als goed en wrijf of maal alles behalve de sjalotjes daarna tot een boemboe (pasta).
Verhit de olie in een wok/wadjan en bak de sjalot lichtbruin. Voeg dan de boeboe en de gekneusde sereh toe. Voeg vervolgens de groenten (begin met de hardste eerst) er aan toe en bak alles gedurende een paar minuten. Giet dan de kokosmelk langzaam erbij en laat alles koken op een zacht vuur. Breng op smaak met peper, zout en een theelepel gulajawa. Laat het geheel zachtjes verder stoven tot de groenten zacht zijn. Verwijder op het eind de sereh en dien op met nasi putih.

Add comment

Submit

who is online

We have 44 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44158139