Telur Ceplok Aroma Serai
gekruide roerei met citroengras
Bahan-bahan:
ingrediënten:
6 eieren
4 teentjes knoflook
2 sjalotjes
2 salam blad
3 serai/sereh/citroengras
3 groene lomboks
1 tomaat
1 eetl kecap manis
1/2 theel zout
1/4 theel peper
1/4 theel palmsuiker
100 ml water
olie
Cara membuat:
bereiding:
Klop de eieren op. Verhit in een pan wat olie en bak de eieren en zet apart.
Snijd de salotjes, de knoflook en de serai fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de lomboks in reepjes.
Verhit in een pan 2 eetl olie en fruit de knoflook, de sjalotjes, de salam en de serai voor 3 minuten. Voeg dan de tomaat en de lomboks toe en bak het zacht.
Vervolgens de eieren, de kecap, het zout, de peper en de palmsuiker toevoegen en meng goed. Dan het water toevoegen en bak het al roerend totdat het geabosrbeerd is. Serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Nasi Goreng - Gebakken rijst
- Ayam Panggang Kecap 2
- Rendang 2 - pittig rundvlees in kokosmelk
- Sinigang na Baka - soep met ribbetjes
- Sponscake - luchtige cake
- sambal goreng basah - rundvlees
- Gulai Manis Kangkung - gestoofde kangkung in een zoete saus
- Krengsengan Kambing Jawa Timur - pittig gebakken lamsvlees uit Oost-Java
- Laksa Jepara - laksa op de wijze zoals in Jepara
- Urapan 1 - gemengde groenten met kokos
Recente Reacties
Cucur
59 minutes agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
4 hours agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
1 week agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
1 week agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...Soto Ayam Purwakarta
2 weeks agoHeerlijk moeder zaliger maakte altijd heerlijke Sotoudeh dit soepie roept bij mij mooie herinneringen ...