logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Ayam goreng Bandung
kip uit Bandung
bahan-bahan:
ingrediënten:
1 kip van ca. 1 1/2 kg
1 serehstengel (citroengras) gekneusd
1 limoen
olie
3 salam blaadjes
200 ml heet water
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
5 kemirinootjes
8 sjalotjes
6 teentjes knoflook
3,5 cm kunyit (kurkuma)

Cara membuat:
bereiding:
Snijd de kip in stukken. Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin de boemboe, de sereh en de salamblaadjes voor 5 minuten. Voeg dan de kip toe en bak dit 5 minuten. Dan het water en het zout toevoegen en laat de kip 25 minuten sudderen totdat het vocht is verdampt.
Rooster de kippestukken daarna boven een houtskoolvuurtje goudbruin. Serveer de kip met sambal naar keuzen en een schijfje limoen.

Add comment

Submit

who is online

We have 147 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44422052