logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Sambal goreng tempeh banjar
Sambal goreng van tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tempé
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 groene lomboks
3 eetl. plantaardige olie
4 salamblad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak

Haluskan:
boemboe:
4 cm laos
1 theel asem
1 theel geraspte gula Jawa
1 theel trasi bakar

Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd dan de tempé in kleine blokjes, de sjalotten en de knoflook in fijne plakjes en de lomboks grof.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin eerst de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 4 minuten. voeg dan de boemboe en salam toe en bak nog 2 minuten door.
Dan de kokosmelk toevoegen en als dit kookt de tempé en dan alles nog 10-15 minuten laten sudderen.

Add comment

Submit

who is online

We have 143 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402038