Sambal goreng van tempe
Bahan-bahan:
ingrediënten:
1 blok tempé
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 groene lomboks
3 eetl. plantaardige olie
4 salamblad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 cm laos
1 theel asem
1 theel geraspte gula Jawa
1 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd dan de tempé in kleine blokjes, de sjalotten en de knoflook in fijne plakjes en de lomboks grof.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin eerst de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 4 minuten. voeg dan de boemboe en salam toe en bak nog 2 minuten door.
Dan de kokosmelk toevoegen en als dit kookt de tempé en dan alles nog 10-15 minuten laten sudderen.
ingrediënten:
1 blok tempé
4 sjalotjes
4 teentjes knoflook
4 rode lomboks
4 groene lomboks
3 eetl. plantaardige olie
4 salamblad
500 ml dikke kokosmelk (santen asli)
zout naar smaak
Haluskan:
boemboe:
4 cm laos
1 theel asem
1 theel geraspte gula Jawa
1 theel trasi bakar
Cara membuat:
Bereiding:
Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta. Snijd dan de tempé in kleine blokjes, de sjalotten en de knoflook in fijne plakjes en de lomboks grof.
Verhit in een wok/wadjan de olie en fruit hierin eerst de sjalotten, de knoflook en de lomboks voor 4 minuten. voeg dan de boemboe en salam toe en bak nog 2 minuten door.
Dan de kokosmelk toevoegen en als dit kookt de tempé en dan alles nog 10-15 minuten laten sudderen.