logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Kaeng Pet Yaang
eend in een pittige curry
Ingrediënten:
1 geroosterde eend
300 gr ananas
2 tomaten
100 ml dikke kokosmelk (santen asli)
50 gr rode currypasta (zie recept)
200 ml dunne kokosmelk (santen asli)
100 gr groene erwtaubergines
4 citroenblaadjes
3 eetlepels vissaus (nam pla)
1 theel suiker

Garnering:
4 groene rawits
enkele takjes citroenbasilicum

Bereiding:
Snijd de eend in stukken, de ananas in stukjes evenals de tomaten. Verhit in een wok/wadjan de dikke kokosmelk en voeg daar de currypasta aan toe. Vervolgens de overige ingrediënten toevoegen en het geheel 10 minuten zachtjes laten sudderen. Snijd ondertussen de rawits in reepjes en strooi dit samen met de basilicumblaadjes over het gerecht.

Add comment

Submit

who is online

We have 323 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402356