zoetzure soep met cellofaan mie - 酸辣粉
Ingrediënten:
200 gr zoete aardappel cellofaan mie (su-un/soun)
2 eetl gedroogde sojabonen
2 eetl olie
water
Ingrediënten soep:
2 eetl zwarte rijstazijn
2 theel liche sojasaus
4 theel chili olie (zie recept)
1 theel Sichuan peper
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
500 ml kippenbouillon (zie recept)
Garnering:
2 eetl Zha Cai, gehakt
3 takjes koriander, gehakt
1 lente-ui, gehakt
Bereiding:
Week de sojabonen voor 12 uur in water. Giet af en dep deze droog. Verhit in een pan de olie en bak de sojabonen bruin en zet apart.
Week de mie in warm water voor 30 minuten en giet deze daarna af. Verhit in een pan water en breng aan de kook. Voeg dan de mie toe en kook deze gaar. Giet af onder koud water.
Wrijf of maal de knoflook en de peper fijn. Meng de ingrediënten voor de soep, met uitzondering van de bouillon, goed door elkaar en verdeel het over 2 kommen. Verhit in een pan de bouillon en breng aan de kook. Schep het daarna in de kom.
Schep de mie in de kommen en schep de sojabonen erover. Strooi de garnering erover en serveer.
Zoeken
Laatst gelezen
- Cah Kailan Labu Kuning - gestoofde groenten met tahu
- Brokoli Kuah Kental - gestoofde broccoli in kruidige saus
- Sate ayam wijen - kipsate met sesam
- Kremes - koekjes van zoete aardappel met palmsuiker
- Bawang Goreng - gebakken sjalotten
- Ayam Bakar Kecap Taoco - gegrilde kecap kip
- Ayam Besengek 3 - kip in gele saus
- Ayam Goreng Mentega Spesial - in boter gebakken kip
- Asem Terong - aubergine in zachte zurige saus
- Gulai Bebek - gestoofde eend in kruidige saus
Recente Reacties
Daging smoor - Gestoofd rundvlees
1 month agoKecap vergeten? Te weinig?Cucur
2 months agobij voorkeur een diepe bolle panCucur
2 months agoWat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?Sambal Miso
2 months agoaka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)Sambal Miso
2 months agoHet recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...