logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
zoetzure soep met cellofaan mie - 酸辣粉

Ingrediënten:
200 gr zoete aardappel cellofaan mie (su-un/soun)
2 eetl gedroogde sojabonen 
2 eetl olie
water

Ingrediënten soep:
2 eetl zwarte rijstazijn
2 theel liche sojasaus
4 theel chili olie (zie recept)
1 theel Sichuan peper
3 teentjes knoflook
1/2 theel zout
500 ml kippenbouillon (zie recept)

Garnering:
2 eetl Zha Cai, gehakt
3 takjes koriander, gehakt
1 lente-ui, gehakt

Bereiding:
Week de sojabonen voor 12 uur in water. Giet af en dep deze droog. Verhit in een pan de olie en bak de sojabonen bruin en zet apart.
Week de mie in warm water voor 30 minuten en giet deze daarna af. Verhit in een pan water en breng aan de kook. Voeg dan de mie toe en kook deze gaar. Giet af onder koud water.
Wrijf of maal de knoflook en de peper fijn. Meng de ingrediënten voor de soep, met uitzondering van de bouillon, goed door elkaar en verdeel het over 2 kommen. Verhit in een pan de bouillon en breng aan de kook. Schep het daarna in de kom.
Schep de mie in de kommen en schep de sojabonen erover. Strooi de garnering erover en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 140 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44428417