logo

Recente Reacties

  • Daging smoor - Gestoofd rundvlees

    Peranakan 1 month ago
    Kecap vergeten? Te weinig?
     
  • Cucur

    dragon 2 months ago
    bij voorkeur een diepe bolle pan
     
  • Cucur

    Ratna 2 months ago
    Wat voor soort wadjan (platte/diepe bodem) moet ik gebruiken om cucur te bakken?
     
  • Sambal Miso

    dragon 2 months ago
    aka cerme, ofwel kruisbes (het geeft een friszuur tintje aan de sambal (zie ons boek)
     
  • Sambal Miso

    Roan 2 months ago
    Het recept lijkt me heel lekker, maar ik heb nog nooit van tjerime gehoord en kan er online niets ...
Witvis uit Szechuan
 
Ingrediënten:
350 gr witvisfilet
1 klein ei, losgeklopt
3 eetl bloem
4 eetl droge witte wijn
3 eetl lichte sojasaus
plantaardige olie, om in te frituren
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 cm gember (jahe/djahé), fijngehakt
2 sjalotten, fijngesnipperd
1 stengel bleekselderij, fijngesneden
1 verse rode lombok (Spaanse peper), fijngesneden
3 lente-uitjes, fijngesneden
1 theel rijstwijnazijn
1/2 theel Szechuanpeper
175 ml visbouillon
1 theel kristalsuiker
1 theel maïzena
2 theel water
bladselderij, om te garneren

Bereiding:
Snijd de vis in blokjes van 4 cm. Meng in een kom het ei, de bloem, de wijn en 1 eetlepel van de sojasaus en maak daarvan een beslag. Wentel dan de vis in het beslag. Verhit in een wok/wadjan de olie en frituur porties vis in 2 minuten goudbruin. Laat de vis op keukenpapier uitlekken.
Schenk alle olie, op 1 eetlepel na, in de wok/wadjan en bak hierin de knoflook, de gember, de ui, de selderij, de lombok en de lente-uitjes 1-2 minuten. Voeg dan de rest van de sojasaus en de azijn toe.
Dan de Szechuangpeper, de visbouillon en de suiker toevoegen. Maak vervolgens een papje van de maïzena en het water en roer dit door de bouillon. Breng het mengsel aan de kook en laat dit al roerend 1 minuut koken tot de saus is ingedikt. Dan de visblokjes weer in de wok scheppen, verwarm dit nog voor 1-2 minuten en serveer.

Add comment

Submit

who is online

We have 169 guests and no members online

Contact

  • Kokkieblanda.nl
  • email: dragon(at)kokkieblanda.nl
  • website: www.kokkieblanda.nl

Statistics

  • Articles View Hits 44402038